Help deze kinderen met vervoer naar school

Bij het Shelter in de Shade project zijn 4 kinderen die naar het speciaal onderwijs gaan. Die school is in Mbabane, de hoofdstad van eSwatini. Ze worden elke ochtend opgehaald en in de middag weer teruggebracht naar Mvjutini. Shelter in de Shade maakt dit mogelijk door voor hen het vervoer te betalen.

De schoolbus voor de vier kinderen kost Shelter int eh Shade 2250 Emalangeni, ongeveer 125 euro per maand.

Door benefiet festivals en wijn-spijs proeverijen te organiseren probeert Shelter in the Shade een deel van dit geld bij elkaar te krijgen. Maar doorgaans is dat niet genoeg. Wie zou willen bijdragen aan het vervoer zijn we dan ook heel erg dankbaar!

Wil je ook helpen en graag doneren? Dat kan! Maak dan een bedrag naar keuze over op NL48 TRIO 0788786199 t.n.v.  R. Galjaard te Groningen.

Ncobile

Ncobile is verstandelijk beperkt. Maar dat neemt niet weg dat ze een super vrolijk en lief kind is. Zij heeft het erg naar haar zin en doet het goed op school. Haar moeder is ook verstandelijk beperkt en de familie van haar moeder gebruikte Ncobile en haar moeder als hulpjes in de huishouding. Want welk ander nut dienen zij anders?

De vrijwilligsters van Shelter in the Shade sloegen alarm en bespraken de situatie met Roos. Met behulp van giften uit Nederland gaat Ncobile nu al een paar jaar naar het bijzonder onderwijs en ze is een superblij kind geworden, zoals je hier op de foto  kunt zien.

Siyanela

Siyanela (6 jaar) met zijn moeder. Hij heeft nu de leeftijd dat hij naar het bijzonder onderwijs kan. Hij houdt er erg van om met andere kinderen te spelen. We wensen hem veel plezier!